В області планують збудувати «сухий порт» поблизу кордону з Польщею.

 

«Сухий порт» планують побудувати у Львівській області неподалік від кордону з Польщею, повідомив начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис, передає Інтерфакс-Україна.

 

«Наразі опрацьовують статус земельних ділянок, які можуть виділити для створення логістичного центру, а навесні 2018 року влада області представить бізнесменам інвестиційний проект», – розповів Роман Матис.

 

На думку чиновника, проект слід віддати для реалізації приватним підприємцям – область готує землю і проводить аукціон з її продажу, а підприємці купують землю за ринковою ціною і самі реалізують проект відповідно до своїх бізнес-планів.

 

Орієнтовно землі під «сухий порт» планують виділити між райцентром Мостиська і селом Родатичі.

 

За словами Романа Матиса, ділянки вибирають так, щоб вони були розташовані поблизу залізничних гілок з європейської шириною колії, що заходять з території Польщі в Мостиський район, і української залізниці. Таким чином можна буде привозити в Україну з Польщі та навпаки вантажі залізницею, а не автотранспортом, як це переважно відбувається сьогодні.

 

«Створення "сухого порту" біля кордону з Польщею буде дуже вигідним для великих виробників, які потребують нових площ під логістику і здешевлення перевезень товарів», – зазначив Роман Матис.

06.11.2017