Депутатку міськради підозрюють у фальшуванні диплому.

 

Поліція переконана, що диплом кандидата фізико-математичних наук у депутатки Тернопільської міськради від ВО «Свобода», директорки Галицького коледжу Марії Баб’юк фальшивий. До такого висновку правоохоронці дійшли в результаті розслідування, передає За Збручем.

 

Відтак жінці загрожує покарання у вигляді або серйозного штрафу, або позбавлення волі на 5 років.

 

Проти Марії Баб’юк відкрито кримінальне провадження за ч.2, ст.191-а Кримінального кодексу України: привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

 

«Щодо цієї ситуації проводилося розслідування. І зараз можемо сказати, що у неї фальшивий диплом кандидата наук. В результаті користування фальшивим дипломом завдано збитків на суму 105 794 гривні, це ті доплати, що вона отримувала за фальшивий науковий ступінь. Відтак порушено кримінальну справу», – відзначив начальник ГУ Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

 

Сама ж Марія Баб’юк ситуацію пояснила тим, що нібито загубила диплом, а також жінка запевнила, що Міністерство освіти і науки України перевіряло цей диплом й обходилося без зауважень.

03.11.2017