Суд звільнив Авакова-молодшого з-під варти.

 

Суддя Солом’янського суду Києва Віталій Українець частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу для сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

 

Як передає УНІАН, суддя ухвалив обрати запобіжний захід для Авакова-молодшого у вигляді особистого зобов’язання.

 

 

Також Олександр муситиме здати свій закордонний паспорт та інші документи для виїзду з України, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, з’являтися за викликом органів прокуратури, слідчого судді.

 

Окрім того, суд зобов'язав Авакова-молодшого носити засіб електронного контролю – так званий електронний браслет – і повідомляти органи слідства про зміну адреси свого проживання.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не оскаржуватиме ухвалу суду. Як заявив прокурор САП Олександр Снегірьов, згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України, такий запобіжний захід, як особисте зобов’язання, не оскаржується в апеляційному порядку.

 

Водночас він додав – якщо Аваков-молодший не виконає умов запобіжного заходу, зокрема не здасть на зберігання у Державну міграційну службу закордонний паспорт, САП клопотатиме про обрання йому нового, суворішого запобіжного заходу. 

 

Зі слів Снегірьова, здати закордонний паспорт Олександр Аваков мусить упродовж п’яти днів. Натомість адвокати заявили, що не задоволені ухвалою суду, однак теж погодилися, що оскаржити її не можна.

 

02.11.2017