Владислава Каськіва екстрадували в Україну.

 

Колишнього керівника Державної аґенції з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва екстрадували з Панами до України.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

 

 

"Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн", – поінформував Луценко.

 

З його слів, Каськіва спровадили до головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії. "Це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну. Але не останній", – додав генпрокурор.

 

Владислава Каськіва затримали у Панамі в серпні 2016 року. У вересні панамський суд присудив екс-керівникові Нацпроектів запобіжний захід – арешт з можливістю внесення застави. Згодом Каськів передав правоохоронним органам фінансову поруку розміром у $600 тис. і дотепер перебував на волі. У березні 2017 року Панама відмовила Каськіву в наданні політичного притулку.

 

01.11.2017