"Народний фронт" закликав "Велику сімку" вгамувати НАБУ.

 

Партія "Народний фронт" закликала послів країн "Великої сімки" зупинити "політичну мотивацію" в діяльності Національного антикорупційного бюро, а саму антикорупційну політику в Україні назвала "боротьбою за владу".

 

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційній сторінці "НФ" у відповідь на затримання сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

 

"Політичне шоу із затриманням сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та двох інших осіб не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з правом", – зазначили партійці Авакова.

 

Вони обурені тим, що справа "припорошувалася два з половиною роки на полицях НАБУ і САП", а стала актуальною тоді, коли міністр внутрішніх справ вдався до рішучих кроків щодо акцій протесту в Києві. "Чому саме після того, коли МВС і персонально міністр Аваков не допустили силового розгону наметового містечка під ВР, [коли Аваков] зайняв окрему і незалежну позицію серед інших правоохоронних органів, виконав конституційні функції з перевірки підстав надання громадянства, в тому числі і так званим протестуючим, та є одним з ключових балансів у системі правоохоронної діяльності країни та взірцем у реформуванні Національної поліції, яка має найвищий рівень довіри громадян України, члену його родини пред’являються застарілі і політично мотивовані обвинувачення?" – дивуються в "Народному фронті".

 

"Ми розцінюємо цю дію як політичний тиск на міністра персонально та Національну поліцію в цілому, на політичну партію "Народний фронт" та фракцію цієї партії. Все це лягає в чергу вже десятків безпідставних звинувачень виключно щодо однієї партії та її членів", – обурилися в партії Авакова-Яценюка.

 

"Так звана антикорупційна боротьба перетворилася на боротьбу за владу, на боротьбу за проведення дострокових виборів, на боротьбу за формування політичних проектів під егідою антикорупційних органів. Не для цього були створені НАБУ, САП і інші антикорупційні органи, на які держава витрачає колосальні кошти", – вважає "НФ".

 

Партія звернулася до керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника, до послів країн "Великої сімки" з закликом "раз і назавжди постави крапку в політичній мотивації діяльності антикорупційних органів". "Україна не перша, хто проходить такі етапи в розбудові антикорупційних органів. Сусідня Польща також потерпала від політизації Антикорупційного бюро, саме тому перший директор цього органу поніс кримінальну відповідальність. Якщо є склад злочину – ідіть в суд і доведіть його. Якщо є політична мотивація – звільняйтеся з роботи і ставайте членами політичних партій, що наразі відбувається", – обурилися в "Народному фронті".

 

01.11.2017