Аваков: Спроби похитнути мою емоційну стабільність – марні.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що він не піддасться тискові у зв'язку з затриманням свого сина та водночас не дозволить втягнути себе у політичне протистояння.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Всі процедури, інтриги і потуги натравити одних із іншими, похитнути мою емоційну стабільність і принципи – даремні. Я вмію жити в складнощах і приймати рішення. У всі минулі роки так було. Трохи більше, трохи менше. Особистісні маніпуляції, атаки та інше не відвернуть мене від принципів, на котрих я стою", – прокоментував Аваков. 

 

Міністр розкритикував роботу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заявивши про те, що вони "не можуть бути органами, котрі піддаються впливу політичних груп та інтересів". "Не можуть мати політичних інтересів і позицій піару. Вони мають бути органом юриспруденції – у найвищій мірі суворості та відповідності закону, а не застосовувати методи "натяжок" і припущень, як у випадку з моєю сім'єю, – на догоду чиїмсь інтересам", – написав Аваков.

 

Політик запевнив, що "ні мій син, ні фірми, у котрих він є засновником, не мають і не мали ні копійки грошей із бюджету України", висловивши переконання, що Олександр Аваков "пройде процедуру і доведе це в суді".

 

"Всім тим, хто хоче використати цю ситуацію з піар-метою, заради власних політичних амбіцій або для вирішення своїх кон'юнктурних задач відповім іще раз – не вийде. Я не розмінюю своїх принципів на особистий комфорт і легкість буття", – зазначив Аваков, додавши, що його твердження стосуються і політичної системи загалом, і антикорупційних органів зокрема. На його думку, в "молодих антикорупційних органах" слід відновити "баланс незалежності і незаангажованості". "Певен, ми зможемо це збалансувати!" – зазначив Аваков.

 

"Повторюся, тиск на мене з боку організаторів нинішніх дій проти мого сина і моїх колишніх підлеглих – не пройде. Сподіваюся, адекватний судовий процес, в котрому Олександр візьме участь, – розкладе все по своїх місцях. Я не розмінював і не розміняю на "рєшалово" ні своїх правил, ні своїх принципів", – написав Аваков.

 

31.10.2017