МВС у офіційній заяві назвало дії НАБУ "політичними".

 

Міністерство внутрішніх справ України вважає дії Національного антикорупційного бюро у "наплечниковій" справі політичними і юридично не обґрунтованими, а відтак закликає до "негайної корекції" роботи НАБУ.

 

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на інтернет-сторінці МВС.

 

"Міністерство внутрішніх справ констатує, що в Україні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування та оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи", – йдеться у заяві.

 

МВС нагадує, що кримінальне провадження щодо закупівлі наплічників відкрили ще в липні 2017 року, й вважає, що слідство не просунулося. Так, згідно з інформацією міністерства, перевірка Державної фінансової інспекції України не виявила порушень "з приводу кількості рюкзаків, кількості лотів та загальної вартості закупівлі", а Окружний адміністративний суд відмовився визнавати дії посадових осіб МВС протиправними.

 

Окрім того, МВС критикує низку доказів НАБУ. Зокрема вважає, що висновки експертизи, яка встановила, що закуплені рюкзаки менші за об'ємом, ніж передбачалося заявкою, та неналежної якості, "викликають обґрунтований сумнів через незрозуміле походження зразків для експертного дослідження". А відео зі справи, на котрому зафіксовано розмову Олександра Авакова й тодішнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, називає "сфальшованим", бо його справжність "не була доведена слідством".

 

На думку апарату МВС, в інформаційному просторі зумисне поширюють недостовірну інформацію, "спрямовану на дискредитацію Арсена Авакова як політика та нівелювання заходів, що вживаються МВС для осучаснення та оздоровлення правоохоронної і судової системи та захисту держави від російської гібридної агресії".

 

"Цілком очевидно, що за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованій системи «кришування» та «договорняків». Національне антикорупційне бюро України займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є недопустимим і потребує негайної корекції", – заявили у МВС.

 

31.10.2017