Для шкіл міста презентували настільну історичну гру про Галичину.

 

Сьогодні, 31 жовтня, у Львові презентували тестову версію настільної історичної гри про Галичину в період визвольних змагань, що має навчити школярів розуміти історію, пов’язувати події, а не завчати дати, передає ЗіК.

 

«Гра покликана не лише дати розвагу, а перш за все – створити світогляд. Це єдина і унікальна в своєму роді українська гра, де картки між собою пов’язані. За цією механікою у світі створюють ігри, але переважно на фентезійну тематику. В Україні нічого спільного ані про українську історію, ані про визвольні змагання, ані про Галичину досі не створювали», – зазначив розробник гри Андрій Мочурад.

 

Участь у такій грі вимагає від учасників знань, але водночас навчає тактиці та стратегії.

 

Творці гри переконані, щo її можна використовувати на уроках історії та захисту Вітчизни для інтерактивного навчання. Вони вже проводять навчання з використання гри для вчителів історії, які хотіли б запровадити її на своїх заняттях. Крім того, якщо гра набере популярності, картки будуть довипускати, а до 100-річчя ЗУНР запланований також вихід коміксу. Таким чином проект стане свого роду конструктором, який постійно доповнюватиметься.

 

«Щоб ця гра вийшла в тираж, потрібно мінімум тисяча екземплярів, собівартість одного 300-400 грн, Тобто необхідно 300-400 тис. гривень. Зі своєї кишені ні ентузіасти, ні інвестор навряд чи готові дати таку суму. Але для однієї школи чи силами держави, чи меценатів, чи батьків 300 грн – небагато як на розробку, що змінює уявлення», – зазначив Андрій Мочурад.

 

Відтак розробники мають намір піти на краудфандинг, де запропонують усім охочим стати першими власникам гри ще до її офіційного випуску, а також пропонуватимуть придбати її для шкіл.

31.10.2017