Клімкін відбув переговори з міністром Іспанії щодо Каталонії.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбув переговори з міністром закордонних справ і співробітництва Іспанії Альфонсо Дастісом і запевнив, що офіційний Київ продовжує послідовно підтримувати дії уряду Іспанії, спрямовані на відновлення конституційності у зв'язку з наміром Каталонії проголосити незалежність.

 

Про це Клімкін сказав під час спільної прес-конференції з Дастісом, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Зі свого боку, ми послідовно підтримуємо дії уряду Іспанії, спрямовані на застосування Конституції Іспанії і на відновлення правового поля Іспанії", – зазначив Клімкін.

 

Він подякував Іспанії за підтримку незалежності України, територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах і за послідовну підтримку євроінтеграційного курсу.

 

"Те, що він приїхав саме зараз, маючи чимало справ в Іспанії, які пов'язані із ситуацією навколо Каталонії, свідчить про солідарність Іспанії з Україною", – підкреслив голова української дипломатії.

 

На погляд Клімкіна, Росія намагається використати нинішні події в Каталонії, аби дестабілізувати ЄС.

 

“Ми прекрасно знаємо, що Росія робить спроби використовувати ці події, щоб побудувати хибну логіку того, що відбувається в Європі. Намагаючись поставити в один ряд події щодо незаконної окупації Криму і того, що відбувається в Каталонії, або те, що відбувається навколо Косова, і так само підтримуючи ті сили в Європі, які намагаються дестабілізувати ситуацію і послабити Європу, таким чином продовжуючи гібридну війну проти європейського проекту”, – сказав Клімкін.

 

Він зазначив, що Україна та Іспанія мають спільні виклики та спільні завдання, над якими держави працюватимуть.

 

30.10.2017