Озброєна група напала на виборчу дільницю: є поранені.

 

У Дніпропетровській області у Зайцівській об’єднаній територіальній громаді невідомі зі зброєю напали на виборчу дільницю у селі Майське. Під час сутичок поранено двох правоохоронців, інформують спостерігачі громадянської мережі ОПОРА.

 

«До виборчої дільниці під'їхало 7 автомобілів з київськими номерами. Молоді особи, вдягнуті у камуфляжний одяг (без масок на обличчі), розбили вітрини холу, де розташована виборча дільниця.

 

Члени ДВК кинулися захищати виборчі скриньки. У представника групи швидкого реагування, що чергувала біля приміщення, під час захисту дільниці  невідомі вистрілили з пістолета, однак куля пройшла повз. Невідомі особи хотіли влити до скриньок з бюлетенями  зеленку.

 

Ударом сокирою по нозі завдано тілесних ушкоджень представнику поліції», – ідеться в повідомленні.

 

Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області оголосило план «Перехоплення» і на магістральній дорозі «Москва – Сімферополь» поліція перехопила 7 автомобілів з нападниками.

 

Важливо, що під час нападу на дільницю автомобілі мали київські номери серії «АА» та «АІ», а під час затримання авто – вже дніпропетровські номери серії «АЕ».

 

Під час огляду автомобілів у салоні та багажниках знайшли вогнепальну та травматичну зброю, автомати Калашникова, карабіни, помпові рушниці, набої, бронежилети, балаклави, арматуру та бити.

 

За попередньою  інформацією, бюлетені не пошкоджені і на виборчій дільниці №120505 триває процес підрахунку голосів.

 

Наразі всі чотири виборчі дільниці (зокрема ДВК №120505) Зайцівської ОТГ посилено охороняють. Коли спостерігачі ОПОРИ прибули на дільницю, на місці був присутній народний депутат.

 

Під час нападу тілесні ушкодження отримали два працівники поліції.

 

«Особи, які перебували в автомобілях, доправлені до Синельниківського відділення поліції. Дії затриманих кваліфіковано за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права). За вчинення цього кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років. Тривають слідчі дії.

 

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА перебувають на місці події та слідкують за розвитком ситуації», – додали в ОПОРІ.

30.10.2017