Вибори в ОТГ: відсутність світла, снігопад та бюлетені без дати.

 

Учора обирали місцеву владу у Великомостівській і Рудківській міських громадах, Волицькій, Воютицькій, Підберезцівській, Розвадівській, Славській, Солонківській і Щирецькій сільських і селищних громадах.

 

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА інформували про перебіг голосування та проблеми, що виникали на дільницях.

 

Так, через сильний снігопад паралізовано роботу на деяких виборчих дільницях Славської та Рудківської об’єднаних територіальних громад Львівщини. Виборчі дільниці у селах Хащованя та Ялинкувате Славської ОТГ кілька годин залишались без електропостачання. Подачу струму там відновили, проте заметіль залишає у темряві інші села цього району. На трьох дільницях Рудківської ОТГ також були проблеми з електрикою – там упродовж години не було світла, проте подачу струму вже відновили.

 

На виборчій дільниці у Великих Мостах Львівської області виборці отримують бюлетені для голосування за міського голову без зазначення виду виборів та дати їхнього проведення, інформували спостерігачі.

 

«Дільничні виборчі комісії у Великих Мостах отримали виборчі бюлетені для голосування за міського голову без зазначення у відповідному місці виду виборів та дати їхнього проведення. Вранці це зафіксували спостерігачі ОПОРИ. Наразі такі бюлетені продовжують видавати виборцям для голосування», – йдеться у повідомленні.

 

У ТВК зазначили, що в ЦВК їм порадили не вилучати цих бюлетенів у ДВК, а дозволити виборцям проголосувати і вже після закінчення голосування вирішувати долю бюлетенів.

 

В ОПОРІ нагадали: відповідно до частини 4 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори», виборчий бюлетень повинен містити назву місцевих виборів, дату місцевих виборів, а в разі проведення повторного голосування – зазначення «повторне голосування» та дату його проведення, означення виборчого округу, номер виборчого округу (за наявності), а також позначені місця для номера виборчої дільниці, печатки дільничної виборчої комісії.

 

У Щирецькій ОТГ у день виборів не працювала територіальна виборча комісія, розповіли також спостерігачі.

 

Члени ТВК зазначили, що ухвалили таке рішення напередодні, спостерігачів впустили в приміщення після прибуття телебачення.

 

Проте одразу надати для ознайомлення виборчу документацію голова комісії не змогла. У сейфі зберігалися тільки документи від 27 жовтня 2017 року про передачу виборчих бюлетенів ДВК.  Інших документів та печатки у сейфі не було. Голова комісії принесла печатку з дощу, за цим фактом спостерігачі склали протокол і звернулись в поліцію.

30.10.2017