Правоохоронці назвали російський слід однією з версій замаху під Еспресо.TV.

 

Слідство розглядає три основні версії щодо вибуху поблизу телеканалу Еспресо.TV минулої ночі.

 

Про це повідомив на брифінгу перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко, який очолює групу процесуальних керівників розслідування, інформує Радіо Свобода.

 

"Першу версію озвучував і сам пан Мосійчук – це замах на вбивство Мосійчука, який було організовано спецслужбами Російської Федерації. Про виконавців ми будемо говорити, тільки коли встановимо злочинців. Друга версія – це політична діяльність пана Мосійчука та його громадська позиція всередині нашої держави. І третя версія – замах на вбивство Мосійчука на особистому ґрунті", – зазначив він.

 

Водночас, зі слів Кононенка, слідство не відкидає інших версій, зокрема тому що серед постраждалих був і політолог Віталій Бала, який також міг бути ціллю підривників. "І ми не можемо відкидати версію замаху на вбивство будь-якого політичного чи громадського діяча, який міг перебувати на каналі «Еспресо»", – наголосив прокурор.

 

Що ж до вибухового пристрою, то, на погляд вибухотехніків, він був саморобним, можливо – на базі автомобільної сигналізації, оскільки на місці пригоди виявили відповідні електронні плати, зазначив Кононенко. Як повідомили представники силовиків, задіяних у розслідуванні, йдеться про пристрій направленої дії, за попередньою інформацією, еквівалентом 400-600 грамів тротилу.

 

Внаслідок вибуху під стінами телеканалу "Еспресо" загинуло двоє осіб – охоронець нардепа Радикальної партії Ігоря Мосійчука та поліцейський, котрий проходив повз будівлю випадково. Мосійчук і політолог Віталій Бала отримали складні поранення.

 

26.10.2017