НАТО закидає Кремлю брехню щодо навчань «Запад-2017».

Північноатлантичний Альянс має намір офіційно оголосити свої звинувачення.

 

 

Керівництво НАТО вважає, що Росія свідомо занизила кількість військовослужбовців, котрі взяли участь в навчаннях «Запад-2017». Про це написало у числі за четвер, 26 жовтня, німецьке видання Die Welt, покликаючись на джерела в головній штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу.

 

Відомо, що це питання будуть обговорювати на засіданні Ради НАТО-Росія, яке відбудеться 26 жовтня в Брюсселі. «Ми абсолютно чітко заявимо, що думаємо про таку поведінку», – цитує видання свої джерела в Північноатлантичному альянсі.

 

Тим часом ще в липні на засіданні Ради представники НАТО не приховували скепсису щодо реальних цифр учасників навчань. Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ зазначив тоді, що, з огляду на попередній досвід, Росія може занижувати чисельність військовиків, задіяних в навчаннях.

 

Росія заявила, що в навчаннях взяли участь 12700 солдатів. Зі свого боку, експерти НАТО, проаналізувавши дані знимок зі супутників, дійшли висновку, що в маневрах були задіяні десятки тисяч солдатів. У той же час, для навчань з військовими з'єднаннями, які перевищують 13 тисяч осіб, необхідна участь спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі, котрі, однак, не були запрошені на маневри.

 

Нагадаємо, що навчання «Запад-2017» тривали з 14 до 20 вересня. Перед їхнім початком заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін стверджував, що маневри мають винятково оборонний характер і спрямовані на «відпрацювання відповідних способів і застосування збройних сил для боротьби з тероризмом».

26.10.2017