У Конгресі США розслідують уранову оборудку з Росією від 2010 року.

Мовиться, зокрема, про бездіяльність компетентних американських органів на тлі укладання вигідної для Москви й невигідної для Вашінґтона угоди у часи президентства Барака Обами.

 

                                         Девін Нуньєс

 

Два комітети Конгресу США, очолювані республіканцями, – Комітет з розвідки і Наглядовий комітет Палати представників США – вивчають уранову оборудку з Росією, наслідком якої став частковий продаж канадської видобувної компанії Uranium One російській державній корпорації «Росатом», завдяки чому Москва отримала контроль над більш ніж двадцятьма відсотками поставок американського урану. 

 

Угоду було схвалено адміністрацією президента Барака Обами. Гілларі Клінтон на той момент (жовтень 2010 року) обіймала посаду державного секретаря США.

 

Як пояснив голова комітету з розвідки республіканець Девін Нуньєс (Devin Nunes), якихось конкретних висновків поки що робити не планує. «Але одна з речей, яка нас хвилює: чи було розслідування ФБР щодо цієї угоди? Чи було розслідування Міністерства юстиції? І якщо так, то чому Конгресу не повідомили про це? Нам важливо зрозуміти, чому ця угода була таки реалізована», – цитує слова Нуньєса телеканал CNN.

 

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп виступив в Twitter’і зі закликом провести таке розслідування ще в березні. Трамп знову критикував цю угоду минулого тижня, заявивши, що вона не отримала належної уваги. «Уранова угода з Росією за сприяння Клінтон і з відома адміністрації Обами – це найбільша історія, якої фейкові ЗМІ не хочуть відстежувати!» – написав він у своїй сторінці в соцмережі.

25.10.2017