Порошенко поскаржився на "зрадофілів".

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що він не цурається звертати свою увагу на дрібні досягнення держави, коли він перерізає урочисту стрічку на маленькому заводі, і натомість поскаржився на "зрадофілів", котрі бачать в подіях у державі лише щось недобре.

 

Про це Порошенко сказав на засіданні Ради регіонального розвитку сьогодні у Києві, інформує аґенція УНІАН.

 

Порошенко зазначив, що за час свого президентства здійснив 133 робочі поїздки до регіонів.

 

"Поїздки останніх місяців, як правило, були пов’язані із приємними клопотами. Будуються не лише дороги, не лише відновлюються мости, відкриваються, ремонтуються чи переобладнуються лікарні та школи, інші об’єкти соціальної інфраструктури… Стають доступними сучасні центри для надання адміністративних послуг. Запускаються заводи, виробництва. І навіть подекуди театри гостинно відчиняють двері для шанувальників прекрасного", – сказав Президент.

 

"Звичайно, що в країні є «зрадофіли», і, як каже українське прислів’я: «Якби і тризуб над Кремлем постав, вони скажуть, що криво стоїть». Вони і тут знаходять приводи для печалі. І дороги криві, і мости короткі, і театри в історичний пейзаж не вписуються, і ремонти пересуватися заважають, і заводи не те випускають, борщі не так варять", – додав Президент.

 

Він зауважив, що владу критикують за те, що "перерізають стрічки, та ще й не на дуже глобальних, а й на локальних об’єктах". "Звичайно, крутіше було би збудувати космодром для міжгалактичних польотів, а не завод із виробництва упакувань. Але ж ми робимо перші кроки після жорсткої економічної кризи, спричиненої війною", – сказав Президент.

 

Зі слів Порошенка, в Україні є політикани, які не просто закликають до дестабілізації та хаосу, а намагаються їх організувати, звести нанівець зрушення, "які народ буквально вистраждав" за три з половиною роки.

 

При цім Президент наголосив, що ситуацію в Україні не вдасться дестабілізувати. "Нічогісінько їм не вдасться. Як вони не намагаються розхитати ситуацію – вона не хитається. По 30-40 людей вони називають загальноукраїнською акцією протесту, навіть якщо ми з повагою до них ставимось. Народ не дає її розхитати. Країна переходить від виживання до розвитку. Ніхто і ніщо не зупинить нашого упевненого руху вперед… Все буде добре", – запевнив голова держави.

 

24.10.2017