Бійці батальйону "ОУН" забарикадувалися у Святошинському суді.

 

Члени батальйону "Організація українських націоналістів" забарикадувалися у залі суду в Святошинському суді Києва, де розглядають справу про обрання запобіжного заходу лідерові батальйону Миколі Коханівському, запідозреному у хуліганстві з застосуванням травматичної зброї. Прибічники Коханівського намагаються не дозволити спровадити лідера батальйону "ОУН" до ізолятора.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

 

Як заявив у залі суду Коханівський, активісти вирішили чекати ранку для продовження засідання. Водночас правоохоронці, з його слів, раптово почали штурм зали суду близько 01:00, застосували силу та розпилили газ. Блокувальники почали бити вікна у будівлі суду, а з потрощених меблів сконструювали барикади.

 

Станом на ранок вівторка у Святошинському суді Києва заблоковані дві зали засідань, повідомив суддя суду Сергій Дячук, який очолює слухання у "справі Майдану". "Зараз порушена цілісність будівлі, оскільки в деяких приміщеннях температура повітря така ж, як і надворі. Тому проводити засідання там неможливо", – додав Дячук.

 

Миколу Коханівського затримали 21 жовтня через стрілянину з пневматичної зброї. Як розповіла дружина Коханівського, її чоловік застосував зброю під час бійки з бійцем "Правого сектору" Русланом Качмалою.

 

24.10.2017