Колишній футболіст київського «Динамо» Каха Каладзе став мером Тбілісі.

Про це повідомила Центральна виборча комісія Грузії, завершивши підрахунок голосів виборців у столиці країни.

 

 

Після обробки 100% бюлетенів з 737-ми виборчих дільниць оголосили, що на виборах мера Тбілісі переміг кандидат від «Грузинської мрії» Каха Каладзе, який набирає 51,06% голосів. Таким чином другий тур виборів уже не знадобиться – повідомив інформаційний портал «Грузія Online».

 

За Каладзе проголосували понад 203 тисяч мешканців грузинської столиці, котрі мають право голосу. Загалом у Тбілісі зареєстровано 943 423 виборців, проте у виборах взяли участь лише 43,4% – близько 410 тисяч осіб.

 

На другому місці – незалежний кандидат Алеко Алісашвілі, котрий набирає 17,46%.

 

Кандидат створеної ще екс-президентом Міхеїлом Саакашвілі колишньої урядової партії «Єдиний національний рух» Заала Удумашвілі набрав 16,53% голосів.

 

Кандидат від блоку «Бакрадзе, Угулава – Європейська Грузія» Гелена Хоштарія – 7,13%.

 

Кандидат від блоку «Альянс патріотів Грузії» Ірма Інашвілі набирає 3,02%. За кандидата від блоку «Єдність, Нова Грузія» Георгія Вашадзе проголосували 1,95%.

 

21 жовтня в Грузії пройшли вибори 64-х мерів міст і районів, а також депутатів у 64 сакребуло – муніципальних законодавчих органах. Мерів і депутатів обирають шляхом прямого загального голосування терміном на чотири роки.

22.10.2017