ВР почала засідання з медичної реформи – згодом розгляне недоторканність і вибори.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання парламенту в четвер, оголосив порядок денний: спершу народні депутати розглянуть медичну реформу, а згодом перейдуть до двох пунктів, внесених на розгляд ВР під тиском акції на підтримку "великої політичної реформи": депутатської недоторканності та реформи виборчого законодавства.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Спікер висловив думку, що біля 11:00 парламент зможе проголосували за медичну реформу. Після того ВР розгляне два супровідних до неї законопроекти, розгляд яких має завершитися приблизно о 12:00. "І попередньо, за моїми розрахунками, о 12:30 ми зможемо ввійти у два законопроекти про скасування депутатської недоторканності", – зазначив Парубій.

 

Він додав, що сьогодні парламент матиме змогу ухвалити рішення щодо проектів і направити їх до Конституційного суду України. "Я переконаний, що в залі для цього є політична воля", – заявив Голова ВР, висловивши думку, що на голосуванні буде близько 300 голосів.

 

На його думку, розгляд питання завершиться до 14:00. "Також після обіду ми будемо розглядати три закони виборчого законодавства", – анонсував Андрій Парубій. 

 

Спікер дав доручення апарату ВР вивести на вулицю звукову трансляцію засідання, щоб її чули мітингувальники.

 

Станом на 11:00 Верховна Рада розглядає проект медичної реформи.

 

19.10.2017