Зустріч делеґації протестувальників із Порошенком зірвалася.

 

Зустріч Президента України Петра Порошенка із представниками акції на підтримку "великої політичної реформи" зірвалася: сторони не змогли узгодити формат переговорів.

 

Як повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook, голова держави висловив як умову зустрічі відсутність кількох політиків у делеґації парламентерів.

 

"Разом зі мною прийшли Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Юрій Левченко і Юрій Дерев'янко. Президент вирішив, що він хоче зустрітися лише з частиною нашої групи (окрім Левченка та Дерев'янка), що для нас є неприйнятним", – написав Найєм.

 

Зі слів нардепа, делеґація планувала обговорити із Петром Порошенком виконання однієї з трьох вимог акції – створення антикорупційного суду.

 

"Минуло понад півтора доби від початку акції під Верховною Радою. Наразі є розуміння, як виконуватимуться дві з трьох наших вимог – парламент проголосує за законопроекти про недоторканність і розгляне законопроекти про виборчу систему. Та до цього часу нема жодної відповіді щодо третьої вимоги – закону про антикорупційний суд", – прокоментував Найєм.

 

Мустафа зазначив, що наразі "м'яч цілком на боці Президента". Він нагадав, що Венеційська комісія рекомендувала голові держави внести вдосконалений законопроект із цього приводу.

 

"Водночас, голова держави намагається зняти з себе відповідальність і непублічно, через різних представників, пропонує парламенту створити робочу групу, котра, як показує досвід, затягне прийняття рішення на невизначений час", – пояснив Найєм.

 

19.10.2017