Парубій назвав "неприйнятною" ідею блокувати парламент.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вимагає розблокувати входи до будівлі парламенту.

 

Про це він заявив на початку ранкового пленарного засідання у вівторок, повідомляє телеканал "112-Україна".

 

"Вчора відбулися неприйнятні речі у ВРУ. Я вважаю неприйнятним перешкоджання роботі погоджувальної ради і ВРУ. Так само я вважаю неприйнятним напад на народних депутатів України, на працівників ВРУ, які вчора виходили з приміщення парламенту. У найважчі часи, будучи на Майдані, ми оберігали ВР як найвищий представницький орган держави, розуміючи, що це є майданчик, де завжди всі кризи парламент проходив", – сказав Парубій.

 

"Хочу сказати, я зараз просто вимагаю в організаторів заходів, щоб був забезпечений вільний захід і вихід з ВРУ народних депутатів і працівників. Я хочу сказати: ВРУ – це не тільки стіни, це у першу чергу народні депутати. І я хотів би, колеги, щоб тут була у всіх спільна і солідарна позиція. ВРУ не може і не має бути заблокована", – закликав спікер.

 

"У мене сьогодні о 15:00 зустріч з президентом Мальти. Як має заїхати президент Мальти у ВРУ? Я вимагаю, щоб був розблокований заїзд, щоб були розблоковані всі входи і виходи у ВРУ", – звернувся Голова ВР.

 

Андрій Парубій констатував, що "за таких умов буде надзвичайно складно у четвер зібрати достатню кількість депутатів для голосування і за медичну реформу, і за недоторканність".

 

18.10.2017