Наметовий табір перебув першу ніч під стінами ВР.

 

Біля будівлі Верховної Ради перед початком пленарного засідання парламенту в середу вранці перебуває близько двохсот учасників акції, котрі продовжують вимагати "великої політичної реформи".

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Біля наметів, розміщених на проїзній частині вулиці Грушевського, розгорнули польову кухню, там готують сніданок.

 

Частина мітингувальників групами по кілька осіб гріється біля встановлених також на проїжджій частині невеликих переносних пічок.

 

Політиків серед мітингувальників наразі немає.

 

На площі Конституції перед центральним входом до Верховної Ради, де є сцена, майже немає людей.

 

Станом на ранок середи правоохоронців приблизно стільки ж, скільки і мітингувальників.

 

Рух транспорту вулицею Грушевського частково обмежено. На перетині Грушевського і Садової, а також Кріпосного провулку стоїть кордон правоохоронців, встановлено огорожу з металевої сітки.

 

Згідно з інформацією Національної поліції України, станом на 09:20 під стінами ВР перебуває біля 200 осіб. Половина з них репрезунтують батальйон "Донбас", іще є по півсотні представників "Руху нових сил" і партії "Справедливість".

 

"Загалом ситуація в місці проведення масових заходів контрольована. Там перебуває достатня кількість поліції і військовослужбовців Нацгвардії, аби забезпечити безпеку громадян і безперешкодне функціонування державних установ", – запевнили в поліції.

 

Перед північчю між учасниками акції та поліцією виникли сутички. Як інформує "Громадське", конфлікт виник через те, що представники Національної гвардії почали прибирати паркан-сітку, яку вони раніше встановили довкола табору. Деякі мітингувальники потрактували це як спробу прориву правоохоронців.

 

Розбороняти конфлікт прибули Міхеїл Саакашвілі і Давид Сакварелідзе, а також депутати Юрій Дерев'янко, Єгор Соболєв, Семен Семенченко.

 

Голова Нацполіції Сергій Князєв відтак запевнив протестувальників, що правоохоронці не планують зносити намети.

 

18.10.2017