Статки Дональда Трампа за рік зменшилися на $600 мільйонів.

Нині вони, за даними часопису Forbes, становлять 3,1 мільярда доларів.

 

 

Експерти видання пояснюють, що зменшення капіталів чинного американського президента головним чином пов'язане з його нерухомістю, значна частина якої розташована в Нью-Йорку. Деякі з об'єктів на Мангеттені, які належать Трампові, впали в ціні, в зв'язку з чим його активи в цій сфері зменшилися майже на 400 мільйонів доларів.

 

Подешевшали також і деякі ґольф-курорти Трампа в Сполучених Штатах та інших країнах. «Це може бути пов'язано з образою потенційних гостей на різку риторику і політичні рішення Трампа», – припускають експерти видання Forbes.

 

Передвиборна кампанія також сприяла зменшенню статків Трампа. Його готівкові заощадження скоротилися приблизно на 100 мільйонів доларів з минулого року, оскільки він витратив 66 мільйонів доларів лише на агітацію.

 

Ще 25 мільйонів доларів Трамп втратив у зв'язку з виплатою за позовом, пов'язаним з Університетом Трампа (Trump University). 2013 року держава інкримінувала цьому навчальному закладу, що студентів вводили в оману, змушуючи оплачувати програми навчання, яких вони не потребували. Влада вимагала компенсацій на суму близько 40 мільйонів доларів. 

 

Як зазначає Forbes, статки Трампа було підраховано за підсумками «декількох місяців вивчення фінансової інформації та відкритих відомостей про майно і десятків інтерв'ю».

 

У знаменитому рейтинґу Forbes Трамп наразі займає 248-ме місце в США, хоча ще рік тому перебував на 156-й позиції.

 

Список найбагатших американців у 24-ий раз поспіль очолив засновник Microsoft Білл Ґейтс, статки якого становлять 89 мільярдів доларів. Засновник інтернет-магазину Amazon Джефф Безос посів друге місце з 81,5 мільярда доларів.

18.10.2017