Порошенко втішений вимогами акції під ВР.

 

Президент України Петро Порошенко, коментуючи у вівторок проведення акції на підтримку "великої політичної реформи", заявив, що українці мають право на мирних маніфестаціях оголошувати вимоги до влади.

 

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками переговорів із президентом Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прекою, інформує прес-служба АП.

 

"Я вважаю, що мирні маніфестації є надзвичайно важливим елементом демократії. І я з розумінням ставлюсь до акцій і з повагою – до їхніх учасників", – наголосив Петро Порошенко.

 

"Крім того, мені надзвичайно важливо – і я вимагаю від усіх правоохоронних органів забезпечити мирний характер акції. У жодному разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події, які відбулися 31 серпня (2015 року, – Z), які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців", – наголосив Президент.

 

Голова держави зазначив: "Саме тому я вважаю, що це надзвичайно важливе завдання для того, щоб до цього відповідально поставились і організатори, і правоохоронці".

 

Президент також зауважив, що його законодавчі ініціативи щодо скасування недоконанності народних депутатів, суддів, проведення судової реформи в цілому знайшли відгук в учасників нинішньої акції біля стін парламенту.

 

"Разом з тим, я втішений, що мої ініціативи знайшли такий відгук і в серцях людей, і в організаторів акцій", – зазначив він.

 

Президент нагадав, що він вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний проект закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", а також дав згоду на створення Антикорупційного суду.

 

"Скасування депутатської недоторканності, як і створення Антикорупційного суду, у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи – важливі складові ефективної боротьби з корупцією", – наголосив він. "Імунітет народних обранців давно перетворився в гарантію безкарності", – переконаний Президент.

 

Голова держави також зазначив, що фінансування Антикорупційного суду передбачене проектом бюджету на 2018 рік, який цього тижня Верховна Рада має розглянути його в першому читанні.

 

17.10.2017