Парубій перервав роботу ВР.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання – депутати не розглянули жодного питання.

 

Про це повідомляє "Укрінформ"

 

Андрій Парубій, затиснутий на погоджувальній раді

 

На ранковому пленарному засіданні депутати виступили із заявами, але до самого розгляду питань порядку денного так і не перейшли.

 

Перш ніж оголосити перерву, Парубій запропонував депутатам компроміс – врахувати в порядку денному дві з трьох вимог учасників акції на підтримку "Великої політичної реформи", котрі зібралися під стінами Верховної Ради, але спершу розглянути законопроекти щодо медичної реформи.

 

"Я зараз за рішенням погоджувальної ради даю доручення, щоби був оприлюднений тижневий розклад пленарних засідань; і в ньому передбачити, що після питань медичної реформи поставити два питання: про зняття недоторканності у двох законопроектах, а після них – законопроекти, які стосуються виборчої реформи. Я вважаю, що це є той підхід, який здатний забезпечити компроміс у залі", – сказав спікер.

 

Парубій наголосив, що із трьох вимог мітингувальників парламент може розглянути лише дві, позаяк відповідні законопроекти вже мають рішення комітетів. Натомість проект щодо третьої вимоги – антикорупційного суду – вже "висить" на рішенні Венеційської комісії.

 

17.10.2017