НАБУ затримало власника фірми-постачальника палива для Міноборони.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. Нагадаємо, минулого тижня у цій справі затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського та керівника департаменту МОУ Володимира Гулєвича.

 

"За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями Міністерства оборони України вчинив злочин, в результаті якого державі завдано збитків у сумі понад 149 мільйонів гривень. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України", – повідомили у прес-службі бюро.

 

Як повідомило видання "Українська правда", йдеться про одного з інвесторів "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка. Його затримали невдовзі після прес-конференції, на котрій він відстоював невинуватість фірми у схемі наживі, інкримінованій детективами НАБУ.

 

16.10.2017