Білий дім вважає передчасним обговорювати контроль над зброєю.

Заклики про необхідність контролю активізувалися зразу ж після кривавого інциденту в Лас-Веґасі.

 

 

«Сьогоднішній день повинен бути присвячений розраді тих, що вижили, і скорботі за тими, кого ми втратили. Наразі зарано обговорювати політику, поки ми не знаємо всіх фактів і що саме сталося минулої ночі», – заявила на брифінгу для преси офіційна речниця Білого дому Сара Сандерс, слова котрої цитує видання Los Angeles Times.

 

Нагадаємо, що в ніч на понеділок, 2 жовтня, 64-річний Стівен Педдок з міста Мескита, штат Невада, розстріляв з автоматичної гвинтівки глядачів концерту кантрі-музики, який тривав просто неба на знаменитому бульварі Лас-Веґас-Стріп. Педдок стріляв з вікна готелю, в номері, де він зупинився, виявлено 16 одиниць вогнепальної зброї. Поліція також обшукала будинок Педдока, розташований за 145 кілометрів від Лас-Веґаса, де було виявлено ще 18 одиниць стрілецької зброї, вибухівку і набої.

 

Стрілець діяв самочинно, за словами шерифа Лас-Веґаса Джозефа Ломбардо, він наклав на себе руки до прибуття поліції. 

 

Внаслідок атаки в центрі Лас-Вегаса, за останніми даними, загинули 59 людей і 527 шпиталізовано з пораненнями. Як стверджують експерти, цей інцидент зі стріляниною спричинив найбільшу кількість жертв в сучасній історії США. Бо, наприклад, досі найтрагічніший випадок в нічному клубі в Орландо в червні 2016 року забрав життя 49 осіб.

 

Раніше інформаційна аґенція Reuters, покликаючись на заяву «Ісламської держави», повідомила, що це терористичне угруповання взяло на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Веґасі. Терористична організація стверджувала також, що Стівен Педдок перейшов в іслам кілька місяців тому.

 

Проте компетентні органи США спростували наявність зв’язку «Ісламської держави» з інцидентом. «Ми переконані, що стрілянина в Лас-Веґасі не має жодного зв'язку з міжнародним терористичним угрупованням», – заявив журналістам в понеділок Аарон Роуз – керівник офісу ФБР в Лас-Веґасі.

03.10.2017