Бундесвер припинив співпрацю з турецькою базою «Інджирлик».

Причиною виведення німецького контингенту стала заборона уряду Туреччини на відвідування німецькими депутатами вояків Бундесверу, розквартированих на турецькій військовій базі.

 

 

Останні німецькі військовослужбовці полишили базу «Інджирлик» в середу, 27 вересня. Про це повідомило радіо Deutschlandfunk з покликом на інформацію представників Бундесверу. За даними Міністерства оборони ФРН, передислокація німецького військового контингенту на військову базу «Аль-Асрак», що в Йорданії, завершиться в жовтні поточного року. Звідти Бундесвер продовжить підтримувати операції міжнародної антитерористичної коаліції проти терористичного угруповання «Ісламська держава» в Сирії та Іраку.

 

Загалом на авіабазі «Інджирлик» дислокувалося близько 260 німецьких військовослужбовців, шість літаків-розвідників Tornado, які обладнані спеціальною оптикою, й один літак-заправник.

 

Цьогоріч Анкара кілька разів відмовляла депутатам Бундестаґу в праві відвідати німецький військовий контингент, розквартирований в «Інджирлику». Представники турецького уряду називали для цього різні приводи, зокрема ухвалення Бундестаґом резолюції, в якій події 1915 року в Османській імперії були визнані геноцидом вірменського народу. Наступним приводом стало надання Берліном політичного притулку турецьким військовикам, котрі втекли з країни після невдалої спроби путчу в липні 2016 року.

28.09.2017