Ажіотаж навколо біометричних паспортів почав спадати.

 

Службовці державного підприємства "Документ" констатують, що ажіотаж довкола біометриних паспортів почав вщухати.

 

Про це заявив речник ДП "Документ" Володимир Поліщук на прес-конференції на тему "100 днів безвізу: що змінилося для України?" – інформує аґенція УНІАН.

 

"Наразі ситуація з ажіотажем дещо поліпшилася, якщо так можна сказати. Тобто менші черги стали; але все ж таки людям, які оформлювали терміновий закордонний паспорт, доводиться його зараз чекати не сім робочих днів, а приблизно місяць. Ті, хто робить собі закордонний паспорт у звичайному режимі (20 робочих днів), очікують на свій виїзд за кордон приблизно два місяці, можливо, два з половиною місяці", – сказав представник компанії "Документ".

 

З його слів, поява великих черг пояснюється тим, що "одночасно дуже багато людей вирішили зробити собі закордонний паспорт, і просто потужностей ані ЦНАПів, ані наших центрів обслуговування громадян і, тим більше, поліграфкомбінату "Україна" не вистачило". На підприємстві "Документ" очікують, що з встановленням нової лінії друку паспортів у грудні-січні проблеми із затримкою видачі документів зникнуть.

 

"На сайті поліграфкомбінату "Україна", в інших джерелах вже можна побачити, що уряд прийняв рішення про виділення коштів на закупівлю нової лінії для друку закордонних паспортів, яка вже буде в грудні цього року або в січні наступного встановлена, налаштована. І я думаю, всі проблеми не лише з оформленням, а й з видачею закордонних паспортів невдовзі зникнуть", – утішив Поліщук.

 

25.09.2017