Освітяни з 5-ти країн обговорюють майбутнє гірських шкіл.

 

Сьогодні, 20 вересня, в Івано-Франківську триває ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Роль освіти у сталому розвитку гірського регіону» за участю науковців зі США, Польщі, Словаччини, Болгарії та України, передає ГК.

 

У конференції беруть участь відомі вчені, академіки Національної академії педагогічних наук України, доктори наук і професори з наукових установ, вищих навчальних закладів із 20 регіонів України, представники регіональних та місцевих органів влади, науковці з інститутів післядипломної педагогічної освіти, вчителі. Учасниками конференції є відомі зарубіжні вчені, зокрема науковці зі США, а також Центр дослідження Аппалачів (м. Береа, штат Кентуккі, США), Польщі, Болгарії та Словаччини.

 

«Гірські школи – донори України, це її традиція. Тому дуже важливо зберегти їх. Гірські умови не дозволяють функціонувати великим школам, тому модель фінансування гірських шкіл має відрізнятись від шкіл, наприклад, у Києві», – каже Ірина Жданова, керівник ГО «Фонд "Відкрита політика"», координатор Громадянської платформи з реформування наукової сфери в Україні.

 

Метою конференції є обговорення широкого спектра актуальних освітніх, виховних, етнокультурних, соціально-економічних та інших проблем.

20.09.2017