Кримського татарина піддали тортурам після проведення обшуку.

 

Кримчанин Ренат Параламов, якого напередодні, 13 вересня, вивезли в невідомому напрямку люди в масках і без розпізнавальних знаків після обшуку в його будинку, вийшов на зв'язок з родичами.

 

Про це повідомляє видання Крим. Реалії.

 

Згідно з інформацією адвоката Еміля Курбедінова, Параламов перебуває на автовокзалі Сімферополя.

 

"Він опинився там, зміг у когось взяти телефон, подзвонити і сказати, де він. Зараз ми прямуємо туди", – зазначив Курбедінов в коментарі журналістам.

 

Згідно з останньою інформацією, Ренат Параламов перебував в будівлі кримського управління ФСБ Росії. Близько доби він не виходив на зв'язок, родичі і адвокати не могли встановити його місце перебування.

 

Вже побачившись із Ренатом Параламовим, адвокат Еміль Курбедінов написав на своїй сторінці у Facebook: "Параламова жорстоко катували! Це все, що ми можемо сказати на цю мить. Він у важкому стані!" – поінформував Курбедінов.

 

Вранці 13 вересня у кримському селищі Нижньогірський в будинку кримчанина Рената Параламова провели обшук, який силовики назвали "обстеженням і слідчими діями". Адвокат припустив, що "огляд" може бути пов'язаний з релігійною активністю Параламова. Як кажуть очевидці, люди в масках без розпізнавальних знаків на формі відвезли Параламова в невідомому напрямку.

 

Пізніше стало відомо про вилучення книги і ноутбука з дому Параламова. Російські силові структури в Криму ситуації офіційно не коментували.

 

14.09.2017