Бойовики визнали факт поневолення блоґера Васіна.

 

Представники ОРДЛО верифікували ім'я блоґера Станіслава Асєєва (Васіна), поневоленого бойовиками у червні, у списках на обмін.

 

Про це в коментарі "Радіо Свобода" повідомила представник України у тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко.

 

"Дуже важко йшли переговори – вибиття, по суті, цієї інформації, що Асєєв перебуває у них. Місце його утримання вони офіційно нам не дали – просто підтвердили, що Станіслав у них, і він включений до списків на звільнення, які ми зараз обговорюємо", – сказала Ірина Геращенко.

 

Вона додала, що переговори тривали впродовж місяця.

 

Зі слів Ірини Геращенко, українська сторона в переговорах домагалася можливості, щоби Васіна відвідав координатор ОБСЄ Тоні Фріш, який наприкінці серпня був у Донецьку з метою моніторингу умов утримання заручників, але його допустили лише до макіївської колонії, де утримують військовослужбовців. "На жаль, до Стаса не було доступу жодної міжнародної організації – ані ОБСЄ, ані ООН, ані Міжнародного комітету Червоного хреста", – поскаржилася Геращенко.

 

З її слів, до Асєвва також не допускають родичів і не дають йому права на дзвінок матері.

 

Зв’язок з донецьким блоґером Станіславом Васіним (Асєєвим) зник 2 червня. Стас упродовж трьох років працював на окупованих територіях, дописуючи з підпілля для низки українських медій та викладаючи свої спостереження і враження у соціальних мережах.

 

08.09.2017