У жовтні запрацює нічний притулок для безхатченків.

 

У жовтні в Коломиї відкриють нічний притулок для безхатченків. Це спільний проект Коломийської міської ради, БФ «Карітас» і Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг, інформує НТК.

 

Притулок нічного перебування буде розташований на вул. Петлюри, 98, зараз тут тривають ремонтні роботи. Відкриють заклад 15 жовтня – з початком опалювального сезону, а працюватиме він до 15-го квітня.

 

Директор «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» отець Сергій Триф’як зазначив, що в притулку безхатченки матимуть змогу помитися, випрати одяг чи отримати йому заміну, переночувати в теплі. За словами отця Сергія, у Коломиї є близько 80–100 безпритульних, проте притулок розрахований на 30 людей. У «Карітасі» шкодують, що не можуть охопити всіх потребуючих, проте також знають, що не всі з них готові прийти до подібного закладу.

 

Перший заступник міського голови Коломиї Сергій Коцюр розповів, що приміщенням і персоналом опікуватиметься благодійний фонд, а міська рада виділила 199 тис. грн на функціонування притулку.

08.09.2017