На польських паспортах не буде львівського «Цвинтаря Орлят»

 

 

Про це, також про чотири нові транскордонні переходи домовився вчора Андрій Парубій з польськими маршалками — Сейму Мареком Кухцінським та Сенату Станіславом Карчевським — на зустрічі в лемківській Криниці під час Економічного форуму. Нові переходи у Львівській, Волинській та Закарпатській областях мають відкрити наступного року, два існуючі планують модернізувати.

 

Польська сторона запевнила, що в закордонних паспортах львівського «Цвинтаря Орлят» не буде: «Я розмовляв про це з міністром внутрішніх справ Маріушем Блащаком, і справу остаточно владнано», — без деталей поінформував після зустрічі з Парубієм маршалек Карчевський. Не надто розмовним був і Парубій, який просто повідомив, що польська сторона запевнила його — зображення львівського «Цвинтаря Орлят» в польських закордонних паспортах не буде. Треба думати, що не буде і зображення вільнюської Острої Брами.

 

Щодо проблеми перетину кордону, точніше багатокілометрових корків при цьому, то Парубій домовився зустрітися з маршалком Сейму в жовтні і гелікоптером облетіти найважливіші транскордонні переходи.

 

Полегшення перетину кордону має стати важливим жестом у відносинах Варшави з Києвом, що різко погіршилися за останній рік.

 

07.09.2017