FIFA-2018: Україна програла Ісландії – 2:0.

 

Збірна України з футболу програла команді Ісландії у матчі кваліфікації на чемпіонат світу 2018 року у відбірковій групі I: поєдинок в Рейк'явіку завершився з рахунком 2:0.

 

Після знаменитої гри проти Туреччини Україна не демонструвала того доброго футболу, котрим захоплювалися критики, й виглядала блідіше – хоча не можна сказати, що істотно поступалася ісландцям у самій грі. 

 

Обидва голи забив Сіґурдссон – спершу на самінькому початку другого тайму, а потім на 66-й хвилині.

 

Перший гол загатили у спірному моменті, коли гравець Ісландії Ґудмундссон під час ігрового зіткнення вдарив українського воротаря Андрія П'ятова, а Сіґурдссон нагодився на добивання, коли голкіпер нерухомо лежав біля своїх воріт.

 

Тренер збірної Андрій Шевченко згодом сказав, що перший гол став найважливішим моментом у грі. "До цього епізоду команда контролювала гру і створювала моменти. Пропустили гол – хлопці розгубилася хвилин на десять. Потім нам було важко знаходити вільні зони, враховуючи високу щільність у захисті Ісландії. Але моменти створювалися, м'яч ми контролювали. Перший гол був переломним при абсолютно рівній грі", – зазначив Шевченко.

 

Коуч сказав, що на грі підопічних позначилася втома від швидкої гри проти Туреччини, тривалий переліт, а також проблеми на лаві запасних. "У нас випали деякі позиції, ми спробували знайти свіжі сили. З точки зору результату ми програли, але з точки зору гри – у жодному разі", – сказав тренер.

 

Після поразки ісландцям Україна опустилася з другої сходинки в групі I на четверту. Становище в групі заплутане – чотири команди мають шанси кваліфікуватися на чемпіонат світу в Росії. Для України вирішальною буде гра проти теперішнього лідера, збірної Хорватії, в останньому турі 9 жовтня в Києві. А 6 жовтня буде матч проти Косово в Албанії.

 

"У нас попереду два матчі. Ніхто не збирається опускати голову через цю поразку", – підсумовує Андрій Шевченко.

 

 

06.09.2017