Батьки другий рік поспіль зірвали "лінійку" в аварійній школі.

 

У школярів села Раковець, що в Богородчанському районі на Івано-Франківщині, свято "першого дзвоника" не відбулося: батьки другий рік поспіль (а загалом втретє) з протестом не пускають дітей на урочистості через аварійний стан будівлі.

 

Про це повідомляє КУРС.

 

 

Як розповіла мешканка села пані Надія, напередодні у Раковець приїжджали чиновники з області та району, обіцяючи відновлення будівництва. Гості називали конкретну суму, котра буцім уже є на рахунку в компетентних структур, – 1,7 мільйона гривень. Утім, люди не повірили чиновникам, адже влітку у школі жодних робіт не проводили. 

 

Батьки обіцяють пустити дітей на навчання після відновлення будівництва нової школи.

 

Поки її немає, діти навчаються в школі, яка перебуває в аварійному стані. Вона складається з кількох блоків: "вчительської" та двох блоків, в яких розташовані по кілька класів. В усіх блоках пічне опалення, руйнується фундамент, туалет у дворі, немає ні спортзалу, ні актового залу.

 

В школі навчається приблизно дві з половиною сотні учнів. У старому приміщенні школярам затісно – частина дітей навчається в сільраді, а частину школять у будівлі садка.

 

01.09.2017