Французькі інвестори запустили завод із виробництва кабелю.

 

Президент України Петро Порошенко взяв участь у запуску виробництва на бродівському підприємстві "Електроконтакт Україна".

 

Про це повідомляє IA ZIK.

 

Президент нагадав, що рік тому, 18 серпня, після відкриття ділянки дороги було закладено капсулу під будівництво заводу. А сьогодні на цьому місці вже є всі умови для роботи і ефективного виробництва.

 

Порошенко наголосив: важливим є те, що завод будували українські будівельники – компанія Nexans інвестувала 10 млн євро у виробництво.

 

Президент також повідомив, що на заводі вантажник отримуватиме 8-14 тис. грн, – "це достойний рівень зарплати".

 

Голова держави подякував інвесторам за довіру і зазначив, що компанія ухвалила рішення про перенесення центрального складу з Європи в Україну.

 

"Це перші важливі кроки для зростання економіки України. Хочу бачити державу успішною з успішними українцями", – заявив Петро Порошенко, а після цього натиснув на символічну кнопку запуску виробництва.

 

Підприємство "Електроконтакт Україна" – це дочірня компанія німецького підприємства Elektrokontakt GmbH, що належить всесвітньо відомому концерну Nexans, який є другим у світі виробником кабелю. На бродівському заводі виготовлятимуть кабелі для німецького концерну BMW. У підрозділі планують створити понад 2,5 тис. робочих місць.

 

 

30.08.2017