Ціна квитка на комунальний транспорт зросте з 1 вересня на 50%.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про зростання з 1 вересня вартості проїзду в електротранспорті до 3 грн (1,5 грн – для учнів і студентів).

 

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці ЛМР.

 

В Ратуші зазначають, що в такий спосіб ціни на транспорт приводять до економічно обґрунтованих. 

 

"Економічно обґрунтована ціна на проїзд в електротранспорті становить 3 грн 70 коп. Тобто при цій ціні підприємство було б беззбитковим – без прибутку і без збитків. Виконком затвердив вартість 3 грн, бо ми розуміємо фінансовий стан і платоспроможність мешканців та незручність оплати при ціні 3 грн 70 коп.", – прокоментував Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

 

Чиновник нагадав, що тарифу не переглядали із 2014 року. За той час суттєво зросли ціни на електроенергію і підвищилася платоспроможність клієнтів – завдяки зростанню мінімальної зарплатні.

 

Збитки ж ЛКП "Львівелектротранс" постійно зростають: у 2015 році – 51 млн грн "в мінус", у 2016-му – 61 млн грн, у 2017-му – 78 млн грн. Згідно з розрахунками чиновників, здорожчання квитка на 50% дасть змогу компенсувати цього року 8 млн грн.

 

"Якщо ми хочемо, щоб наш транспорт нормально курсував, ми маємо контролювати ціни і забезпечити беззбитковість", – переконує Бабак.

 

30.08.2017