Американські компетентні органи перевіряють діяльність Uber.

Керівництво сервісу таксі за викликом звинувачують в корупційних діях на території іноземних держав.

 

 

Попереднє розслідування щодо компанії Uber ініціювало Міністерство юстиції Сполучених Штатів. Слідство підозрює, що керівництво компанії давало хабарі офіційним представникам іноземних держав, здобуваючи таким чином преференції на ведення бізнесу. Рішення про початок повномасштабного розслідування буде залежати від результатів перевірки.

 

Інформація про початок розслідування з'явилася в середу, 30 серпня, в газеті The Wall Street Journal. Як зазначає видання, натепер Uber надає послуги в 69 країнах у цілому світі. При цьому невідомо, чи стали об'єктом розслідування протиправні дії компанії в одній з тих країн, де нібито й було вчинено акти корупції.

 

Представники Uber заявили в коментарі для видання, що компанія веде співпрацю зі слідством, при цьому вони не підтвердили і не спростували даних про те, що проти компанії тривають слідчі дії.

 

Раніше сервіс замовлення таксі неодноразово звинувачували в крадіжці технологій і сексуальних домаганнях в компанії. В кінці червня на тлі скандалів і великих збитків пішов у відставку засновник і генеральний директор Uber Тревіс Каланік (Travis  Kalanick). 28 червня стало відомо, що посаду керівника компанії обійняв Дара Косровшагі (Dara Khosrowshahi) – керівник онлайн-сервісу бронювань Expedia. Рада директорів Uber проголосував за його кандидатуру після трьох днів нарад.

30.08.2017