Музей "Жовківський замок" ліквідовують.

 

Керівництво Львівської національної галереї мистецтв ліквідовує музей "Жовківський замок".

 

Про це повідомила завідувачка відділу музею "Жовківський замок" ЛНГМ ім. Возницького Софія Каськун у коментарі "Львівській газеті".

 

"Юрист галереї ще на початку червня повідомив, що нашого відділу немає в новій структурі галереї. 15 серпня колектив повідомили, що наші посади скорочують і ми будемо звільнені з 16 жовтня. Директор [Тарас Возняк] зі мною про це не говорив", – розповіла Каськун.

 

У відділі працює семеро людей, четверо з них – охоронці. Зі слів пані Каськун, наразі працівники ходять на роботу, а музей приймає відвідувачів і проводить екскурсії. Одні з найцінніших експонатів музею – картини сучасних художників і графіків, а також макети Жовківського замку. Основна частина приміщень – площі для тимчасових змінних експозицій, дві кімнати присвячені історії Жовкви.

 

Зі слів Володимира Герича, директора Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві, Жовківський замок належить до заповідника, а відділ галереї орендує в них чотири кімнати загальною площею близько 150 м кв.

 

Відділ Львівської національної галереї мистецтв є одним із двох музеїв, що розміщені у Жовківському замку. "Заповідник теж має свій музей у замку. Експозиції обох музеїв частково перетинаються", – розповів Герич, зазначаючи, що наразі його офіційно не повідомили про ліквідацію відділу галереї.

 

28.08.2017