Почалися урочистості з нагоди 50-річчя Світового конґресу українців.

 

27 серпня ввечері урочисто відкрили Дні української діаспори.

 

Як повідомляє аґенція "Укрінформ", церемонія відкриття відбулася біля пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому на площі Святого Юра. Після вітальних слів зведений хор виконав гімн України та народні пісні.

 

 

Потім у Соборі святого Юра розпочалося святкове богослужіння, в якому взяла участь велика частина делеґатів.

 

Пізніше у головному корпусі "Львівської політехніки" відбувся гала-вечір та відкрилася мистецько-історична виставка, присвячена 50-й річниці Світового конґресу українців.

 

Уранці 28 серпня розпочалася Міжнародна конференція "СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст". Вона стала першою з низки подібних заходів (16 вересня відбудеться конференція у Нью-Йорку, 7 листопада – у Брюсселі, 10-11 листопада – у Торонто), в рамках якої проведуть панельні дискусії про роль, яку відіграють українські громади діаспори у просуванні інтересів України у Європі та світі.

 

У конференції бере участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеґрації України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Крім цього, гостей заходу привітав фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

 

У рамках урочистостей заплановано презентацію видання "Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства".

 

28.08.2017