"Динамо" не приїхало на гру з "Маріуполем".

 

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) не прибув на гру 7-го туру Чемпіонату України в Маріуполь, де мав зіграти матч проти тамтешнього ФК "Маріуполь".

 

В своєму офіційному зверненні ФК "Динамо" вказав на "неможливість проведення цього матчу у Маріуполі за умов та обставин, що склалися на сьогоднішній день", адже "місто розташоване на відстані 20 кілометрів від зони ведення бойових дій українських військ проти бойовиків незаконних воєнних формувань".

 

Замість "Динамо" в Маріуполі приймали зірок-ветеранів

 

Клуб Ігоря Суркіса нагадує, що отримав від керівників МВС України, Служби безпеки України та Управління державної охорони України офіційні листи, "у яких йшлося про високий ступінь ризику проведення масових заходів на території м. Маріуполь".

 

"Було наголошено, що такі заходи можуть мати ризики зовнішньої терористичної загрози та є небезпечними для життя спортсменів і глядачів", – згущує "Динамо". "ФК "Динамо" Київ вкотре офіційно заявляє про готовність зіграти календарний матч 7-го туру УПЛ з ФК "Маріуполь" саме у місті Маріуполі. Це відбудеться відразу після нормалізації оперативної обстановки на Маріупольському (Приморському) напрямку та надання поточних оперативних листів від органів СБУ та ГУНП про вжиття ними усіх можливих заходів для забезпечення безпеки перебування та пересування гравців та персоналу ФК "Динамо" (Київ), забезпечення безпечного прибуття та перебування уболівальників клубу у місті Маріуполь", – заявив клуб, додавши, що усвідомлює "важливу соціальну місію футболу для підняття бойового духу українських військ та морально-психологічної підтримки мирних жителів", а також чекає на успіх "миротворчих ініціатив Президента України Петра Порошенка" та "підтримку цих політичних кроків з боку представників нормандської четвірки".

 

Натомість ФК "Маріуполь" у своїй заяві наголошує, що надав київській команді копії офіційних листів від обласного управління СБУ, місцевого відділку Національної поліції, а також міської ради.

 

"ФК "Динамо" не лише не прибув на гру в Маріуполь, а й усіма силами намагається дискредитувати наш клуб", – поскаржилися в ФК "Маріуполь".

 

Замість запланованої гри на місцевому стадіоні відбулася гра за участю ветеранів-зірок українського футболу – зокрема з Мироном Маркевичем, Владиславом Ващуком, В'ячеславом Шевчуком. Гравці тутешнього ФК вийшли на гру у футболках з зображенням Миколи Самофалова (позивний "Ядро"; тодішній "уболівальницький" батальйон "Азов") – хлопця, котрий поліг у боях за місто у серпні 2014 року.

 

Тепер футбольні організації мають накласти на "Динамо" покарання за уникнення матчу – технічну поразку. Втім, офіс київського клубу вже анонсував подання апеляції.

 

28.08.2017