США вписали чотирьох росіян в санкційний список щодо КНДР.

Також до нього потрапила російська компанія «Гефест-М».

 

 

Доповнення до списку фізичних осіб і компаній, котрі підпадають під американські санкції, запроваджені проти Північної Кореї, міністерство фінансів США опублікувало у вівторок, 22 серпня.

 

«Міністерство продовжить чинити тиск на Північну Корею, обираючи своєю ціллю та ізолюючи від американських фінансових систем тих, хто підтримує ядерні й ракетні програми КНДР», – йдеться в повідомленні міністра фінансів США Стівена Мнучіна. Те, що «компанії з Китаю, Росії та інших країн» допомагають Пхеньяну у виробництві зброї масового ураження і дестабілізують регіон, Мнучін назвав «неприйнятним».

 

У списку санкцій виявилися громадяни Росії Ірина Хьюіш, пов'язана з компанією Velmur management PTE LTD; Рубен Кіракосян, пов'язаний з компаніями «Гефест-М» і Korea Tangun Trading Corporation, а також Михайло Пісклін і Андрій Сербін. У Мінфіні США уточнили, що останні санкції стосуються фізичних осіб і організацій, які допомагають особам, котрі ще раніше потрапили під санкції у зв'язку з підтримкою ядерної та ракетної програм КНДР.

 

У списку санкцій вже перебував російський громадянин Ігор Мічурін, а також компанія Ardis-Bearings LLC, директором якої він є. Росіянин має бізнес-партнерські відносини з московським представництвом компанії Korea Tangun Trading Corporation, пов'язаної з ракетною програмою КНДР і з програмою зі створення зброї масового знищення, наголошується в документі.

 

Окрім того, санкції раніше було запроваджено проти ВАТ «Независимая нефтегазовая компания» і АТ «ННК Приморнефтепродукт». Перша з них, за даними Мінфіну США, уклала контракт на поставку нафтопродуктів до КНДР на суму, яка перевищує мільйон доларів, а отже потрапляє під санкційні умови проти Північної Кореї.

22.08.2017