В Україну відправили першу партію американського вугілля.

 

Із морського порту в місті Балтімор в Україну відправили першу партію американського антрацитового вугілля для потреб ПАТ "Центренерго".

 

Про це повідомляє посольство України у США.

 

Відправка енергетичного вугілля в Україну була започаткована угодою між українською державною компанією “Центренерго” та американською компанією XCoal Energy and Resources. Політичної домовленості про імпорт вдалося досягнути на переговорах під час червневого візиту Президента Петра Порошенка до Вашингтона.

 

"Посольство продовжує роботу з американськими партнерами для забезпечення більшої енергетичної безпеки нашої країни, підвищення стабільності функціонування енергетичного сектору, а також сприяння притоку іноземних інвестицій в українську економіку", – прокоментували в амбасаді.

 

Як писав Z, компанія "Центренерго" уклала контракт із Xcoal про постачання 700 тисяч тонн вугілля до кінця року. Перша партія антрациту – 85 тисяч тонн – має прибути в Україну у вересні. А до кінця вересня прийде і друга партія – 120 тисяч тонн.

 

Наразі ціна на це вугілля не зафіксована. Перший човен Україна отримає вартістю 113 доларів за тонну, для наступних суден ціна коливатиметься.

 

22.08.2017