Мін'юст виправдовується у скандалі з мільйонними преміями підлеглим.

 

Міністерство юстиції України заявило, що інформація про мільйонні премії співробітникам Департаменту державної виконавчої служби була перекручена: насправді виплати чиновникам не є премією і не потребують додаткових витрат із державного бюджету.

 

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту. 

 

"Виплачена сума на користь державного виконавця не є премією, сплаченою із бюджету, а є винагородою, яка виплачується із стягнутого з боржника виконавчого збору, який становить 10% суми боргу, що фактично стягнута з боржника. Виплата винагороди державному виконавцю здійснюється в межах і за рахунок відповідних надходжень до спеціального фонду державного бюджету, що формується з коштів виконавчого збору, стягненого державними виконавцями з боржників? і не потребує додаткових витрат державного бюджету України", – зазначено в повідомленні.

 

Міністерство нагадує, що порядок виплат державних винагород державним виконавцям затверджено постановою уряду. "Хочемо наголосити, що з моменту запровадження системи мотивації державних виконавців (з вересня 2016 року) органами державної виконавчої служби стягнено майже 745 млн грн виконавчого збору, які були перераховані до державного бюджету України. До запровадження дієвої системи мотивування державних виконавців з січня по вересень 2016 року держвиконавцями всього було стягнуто та перераховано до бюджету – 1,5 млрд грн, а після запровадження системи мотивування з жовтня 2016 по червень 2017 року – майже 1,8 млн грн. Тобто – на 202 млн грн більше. А обсяг виконання судових рішень за цей період збільшився в 3 рази", – виправдовуються у Мін'юсті.

 

Згідно з інформацією медій, вісім співробітників Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України за два місяці отримали винагороду в розмірі понад 23 мільйони гривень.

 

21.08.2017