З початку року у водоймах втопились майже 100 людей.

 

З початку року у водоймах Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей загинули 97 людей, більшість з них – у літній спекотний період. Переважно нещасні випадки трапляються на необладнаних для купання пляжах, також причиною є плавання в стані алкогольного сп’яніння.

 

У Тернопільській області станом на 16 серпня втопилася 41 людина, з них 7 – діти.

 

На території Львівщини на водних об’єктах з початку року загинули 36 людей, з них 6 дітей, повідомили в ГУ ДСНС Львівщини. Рятувальники наголошують, що під час відпочинку біля водойм діти мають бути під особливим наглядом батьків.

 

В Івано-Франківській області з початку року вода забрала життя 20 людей, інформують рятувальники області.

 

Для запобігання смертності на воді працівники ДСНС періодично проводять рейди водоймами та роз’яснювальну роботу серед відпочивальників.

 

«Не купайтеся у неперевірених, не обладнаних для цього місцях; ніколи не пірнайте у незнайомих місцях; не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; уникайте води зі швидкою течією; не входьте, не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці; не заходьте у воду у нетверезому стані.

 

Особливо стежте за дітьми, тримайте їх постійно у полі зору, не дозволяйте  їм самим наближатися до води», – застерігають рятувальники.

18.08.2017