На Грибовицькому сміттєзвалищі скидали інфільтрати.

 

Державна екологічна інспекція у Львівській області перевірила територію Малехівської сільської ради, що прилягає до полігону ТПВ ЛКП «Збиранка», і виявила незаконне скидання інфільтрату, повідомили у прес-службі екоінспекції.

 

«У процесі держконтролю встановлено факт скиду інфільтрату з підошви зсуву у п’ять земляних збірників, що розташовані каскадом. Скид неорганізований, земляними промоїнами, збірники іррегулярної форми. У верхньому озері є шланг, поруч транспортний майданчик. Відібрано пробу інфільтрату з верхнього збірника.

 

По нижньому укосі огороджувальної дамби виявлено три місця височення, в тому числі: 1 – по західній частині; 1 – на наріжнику; 1 – по східний частині», – ідеться у повідомленні.

 

Два дренажні колодязі, влаштовані в тілі дамби, підтоплені, рівень води в одному збігається з рівнем земної поверхні, додали в екоінспекції.

 

«На час проведення держконтролю скиду інфільтрату в поверхневі водотоки не зафіксовано, але забруднений ґрунтовий покрив, що може призвести до забруднення зони аерації і підземних вод. Відібрано проби ґрунту на забруднених ділянках.

 

Техніки для перекачування інфільтрату з земляних збірників у стаціонарні збірники немає. Рівень води у нижньому збірнику – земна поверхня. Замірні пристрої рівнів відсутні.

 

Вищенаведене є порушенням ст. 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 74,95,105 Водного кодексу», – додали фахівці за результатами дослідження.

 

Держекоінспекція повідомила ЛОДА про свої дослідження.

17.08.2017