Суд скасував заборону на діяльність пересувних цирків.

 

Господарський суд Львівської області скасував заборону на діяльність пересувних цирків у Львові, йдеться у рішенні суду, опублікованому у реєстрі судових рішень від 3 серпня, передає Zaxid.net.

 

Згідно з рішенням суду, виконавчий комітет Львівської міської ради протягом одного місяця з дня отримання рішення має припинити «порушення законодавства», тобто заборону на діяльність цирків.

 

«Виконавчий комітет Львівської міської ради порушив законодавство про захист економічної конкуренції», – йдеться у рішенні господарського суду за позовом АМКУ.

 

Позивачем у справі виступило Львівське обласне відділення Антимонопольного комітету України. Раніше АМКУ зобов'язав міськраду Львова скасувати заборону на діяльність пересувних цирків. Таке рішення Антимонопольний комітет ухвалив після скарги підприємства «Продюсерський центр "Гастролі в Україні"».

 

Рішення господарського суду може бути оскаржене протягом 10 днів.

 

Заборону на діяльність мобільних цирків у Львові виконком ЛМР наклав ще у липні 2016 року. Необхідність ухвалення цього рішення пояснювали тим, що у мобільних цирках жорстоко поводяться із тваринами.

15.08.2017