Міськрада знесла огорожу навколо захопленої в Парку культури землі.

 

У Львові у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького міські служби демонтували огорожу довкола самовільно захопленої земельної ділянки, повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

 

Андрій Москаленко розповів, що демонтаж відбувся згідно з вимогами чинного законодавства та актів захоплення території – саме в цьому місці за кошти міста прокладають мережі для парку.

 

Найближчим часом на території, яка була огороджена, проведуть ще одне обстеження, оскільки уже сьогодні виявили нові порушення.

 

Ідеться про скандальне будівництво на вул. Лижв’ярській поблизу Монумента Слави. Земельна ділянка площею 10 соток була передана в оренду Оксані Баляш для будівництва офісу.

 

Ще у 2011 році, пише Zaxid.net, голова комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міськради Віра Лясковська та директор департаменту містобудування Андрій Павлів повідомили, що за адресою вул. Лижв’ярська, 42, триває незаконне будівництво.

 

Орендар ділянки тоді заявив, що «реконструює» стару будівлю «з розширенням за рахунок надбудови». Однак самого будинку за згадуваною адресою на той час вже не було, його знесли без жодних дозволів та погоджень.

 

Оксана Баляш є дружиною Олега Баляша, який очолює міську організацію партії «Наш край». Окрім того, він є гендиректором НВП «Гетьман» та головою спостережної ради «Оксі Банку».

15.08.2017