Барселонці протестують проти туристів просто на пляжі.

Кілька сотень мешканців столиці Каталонії влаштували акцію протесту проти перебування чужинців на міських пляжах.

 

 

«Пляжну» протестну акцію організували мешканці району Барселонета, до них долучилися жителі інших районів каталонської столиці. Учасники акції вивісили плакати з написами іспанською та англійською мовами: «Ми не бажаємо туристів», «Припиніть масовий туризм», «Туристи, забирайтеся додому!» тощо. Більшість протестувальників були вбрані у футболки з написом «Барселона не продається» (Barcelona no està en venda!) – повідомило видання El Mundo.

 

Район Барселонета розташований між портом Барселони і Олімпійським поселенням, це одне з основних місць концентрації туристів. У кварталах району, які виходять на набережну, споруджено багато готелів і ресторанів. Водночас саме там мешканці масово здають апартаменти відпочивальникам.

 

Ті ж барселонці, котрі не беруть у часті в туристичному бізнесі, висловлюють своє невдоволення поведінкою приїзджих, а також тим, що через стрімке зростання числа туристів в місті щоразу піднімаються ціни на оренду квартир і громадське харчування. «Раніше ми жили поруч зі злодіями і наркоманами, намагалися нормально уживатися – і нам це вдавалося. Але туристи виявилися значно гіршими за злочинців. Вони вбивають наш район», – бідкалася одна з учасниць акції.

 

У першому півріччі 2017 року Іспанія встановила черговий рекорд за кількістю іноземних туристів – до країни прибуло 36,4 млн осіб. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що туризм забезпечує 11% ВВП країни.

13.08.2017