Андрій Садовий зустрівся з протестуючими стоматологами.

 

Учора, 10 серпня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з працівниками стоматологічних поліклінік, які протестують проти реформування комунальної стоматології, інформує прес-служба ЛМР.

 

Андрій Садовий запропонував низку рішень, які в рамках чинного законодавства допоможуть врегулювати ситуацію, що склалась. Проте стоматологи не підтримали жодної пропозиції, вважаючи, що міська влада і надалі має виплачувати їм зарплату й утримувати установи.

 

«Громаду міста Львова представляють депутати міської ради, яких ви обрали. Стовідсоткова кількість депутатів ухвалила рішення стосовно реформи стоматології у місті Львові. І це рішення є обов’язковим до виконання міським головою, керівниками департаментів і управлінь. Що ми маємо? Три комунальні установи ігнорують рішення сесії міської ради, яке прийняли депутати, обрані громадою мільйонного міста.

 

На сьогодні є легітимно призначений управлінням головний лікар – і його не допускають до робочого місця. Є комісія, створена керівником управління, – і її не допускають до перевірки. Є самозахоплення майна установи, і це є грубим порушенням чинного законодавства. Тому мною скеровані листи у відповідні правоохоронні органи, тому що це майно належить громаді міста Львова – воно не є приватним майном. І поліція зобов’язана буде реагувати.

 

Моя пропозиція стосовно 3-ої поліклініки – дайте можливість почати роботу головному лікареві і дайте можливість управлінню проводити перевірку. За недопуск керівника передбачена кримінальне провадження. Не заводьте ситуацію у глухий кут», – звернувся до стоматологів Андрій Садовий.

 

Проте працівники стоматологічних поліклінік не прийняли пропозиції міського голови.

11.08.2017